SCANDAL LA ÎNSCRIERI. Anchetă penală la Liceul Goethe din Capitală


Scriam in urma cu 2 saptamani despre originala aplicare de catre Colegiul German Goethe din Bucuresti a mioriticei Legii a (fraudarii)/ educatiei nationale, fiind revoltata, pe buna dreptate, ca fiica mea cea mica, absolventa a 3 ani de gradinita in limba germana (Gradinita de stat nr.85), nu a mai avut loc la clasa pregatitoare a „renumitei scoli de elita”, dupa ce in etapa 1 de inscrieri, pe cele 200 de locuri „scoase la bataie”, nici mai mult nici mai putin decat 271 de „etnici germani” (peste 95% dintre ei, romani get-beget, cu nume pur romanesti) se inscrisesera deja prin bunavointa mai-marilor scolii, prezentand ca dovezi (false) simple declaratii notariale pe proprie raspundere.

Mult prea mulţi părinţi au vrut să se asigure că odraslele lor vor merge la Colegiul Goethe din Capitală, aşa că s-au decis să mintă în privinţa etniei lor, declarând că sunt de etnie germană când, de fapt, nu era aşa (vezi articolul original aici). Am trecut de la revolta (dorinta de a face reclamatie „peste tot”) la dezgust – dupa discutia fiicei mele celei mari (absolventa ca sefa de promotie a colegiului Goethe) – cu directoarea scolii, care i-a declarat nonsalant ca toti parintii celor 271 e „etnici” din prima etapa au prezentat dovezi reale ale etniei, nu doar simple declaratii, aceasta dupa ce, cu doar cateva ore mai devreme, secretarele recunoscusera adevarul, motivandu-si actiunea de inscriere masiva din prima etapa, prin neputinta de a verifica veridicitatea celor declarate de parinti.

Astfel incat, resemnata, m-am reorientat cu inscrierea copilului, in etapa a 2-a, la o scoala cu adevarat serioasa, care, din fericire, a organizat si o clasa in limba materna germana.

Iata, insa, ca scandalul  continua la scoala cu pricina, cu o ancheta penala, avand in vedere „originalitatea” de care a dat dovada conducerea unitatii de invatamant in aplicarea „buclucasei Legi Funeriu”.

Are rost sa mai spun faptul ca, in viziunea scolii respective, nu au contat (nici in prima etapa si nici in cea de-a doua) criterii de selectie firesti precum frecventarea timp de 3 ani a Gradinitei Germane de Stat aflata in proximitatea liceului, ori faptul de a avea „frati elevi in liceu sau absolventi ai liceului”?… Pentru ca nu au contat nici macar criteriile generale ale ministerului care stabileau prioritatea copiilor ai caror parinti sunt cadre didactice (de vreme ce 2 colege ale mezinei mele, care frecventeaza de 3 ani Gradinita Germana din proximitate si a caror mama este profesoara de – culmea! – limba germana, au fost respinse si in cea de-a doua etapa de inscriere…).

Iata stirea de ultima ora:

Colegiul Goethe din Bucureşti este zdruncinat de o anchetă penală în plină desfăşurare. Poliţia a luat instituţia la bani mărunţi după ce mai mulţi părinţi au depus plângeri. Aceştia sunt revoltaţi că dosarele lor au fost respinse şi susţin că alţii au reuşit să îşi înscrie copiii susţinând că sunt de etnie germană.

Oamenii legii încearcă acum să stabilească cine a făcut exces de zel şi a dat declaraţii mincinoase.

Anchetă penală la liceul Goethe din Capitală
Anchetă penală la liceul Goethe din Capitală
Foto: looms.ro
Victimele noului sistem sunt şi vorbitorii nativi de limba germană. Este şi cazul unei austriece al cărui copil nu a fost acceptat la Colegiul ’’Goethe’’ pentru că nu are domiciliul în Bucureşti.
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti aşteaptă rezultatul anchetei pentru eventuale modificări în listele elevilor înscrişi. 
Falsul în declaraţii se pedepseşte cu amendă sau închisoare de la 3 luni până la 2 ani.

Dar, si mai aberanta mi se pare declaratia ministrului educatiei (Baba): „anul trecut erau cam 30 de etnici germani, anul acesta au fost 300…”. 😀 😀 😀

Intr-o tara in care guvernantii ne trateaza in mod constant, cu afisata superioritate, ca pe niste prosti, mintindu-ne incontinuu, ce sa ne mai miram?

VIDEO

Reclame

7 gânduri despre „SCANDAL LA ÎNSCRIERI. Anchetă penală la Liceul Goethe din Capitală

  1. Reblogged this on ALIVE and commented:

    Oare ce parere are Ambasada Germaniei la Bucuresti despre aberanta declaratie a ministrului educatiei (Baba): “anul trecut erau cam 30 de etnici germani, anul acesta au fost 300…”??? 😀 😀 😀

  2. Pingback: La multi ani, copilarie! « Tzukutza`s World

  3. buna,

    fetita mea a facut gradinita in germania de la 2 ani si acum ma gandeam sa o inscriu la Gothe dar din cate am citit nu cred ca am sanse, cu fata cea mare cum ai reusit? mersi de raspuns, eram chiar interesata de colegiu 😦

    • Anul acesta, dupa Noua lege a invatamantului adoptata sub minitrul Funeriu, a fost o babilonie totala: fara examen de admitere, dar cu declaratii (mincinoase) pe proprie raspundere, la notar, care sa ateste nationalitatea germana. Stiu ce spui, si pustoaica mea cea mare a dat examen de admitere in clasa I (a urmat, ca si tine, gradinita si 12 clase – poate ati si fost colegi – o cheama Daisa si a absolvit in 2007).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s