Înscrierile în clasa pregătitoare şi clasa I continuă


Zece dintre locurile disponibile sunt la Colegiul German Goethe, unde au fost foarte multe cereri culminand cu scandalul din primavara

Şcolile bucureştene aveau, la începutul lunii august, peste 2.100 de locuri libere în clasele I şi pregătitoare, în cele cu predare în limbile minorităţilor fiind în total 84 de locuri, dintre care zece la Colegiul German Goethe, unde au fost foarte multe cereri, potrivit ISMB.

 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Daniel Mălăelea, a declarat pentru MEDIAFAX că înscrierile continuă, întrucât toţi copiii trebuie cuprinşi în sistemul de învăţământ.

„Deşi s-au terminat cele patru etape de înscriere în clasa pregătitoare şi clasa I, acestea vor continua. Niciun copil nu poate rămâne în afara sistemului de învăţământ”, a spus inspectorul general adjunct.

Potrivit acestuia, printre motivele invocate de părinţi pentru întârzierea înscrierii copiilor este faptul că au fost plecaţi în străinătate. Alţi părinţi şi-au înscris copiii, dar acum solicită, din diverse motive, retragerea de la clasa pregătitoare şi înscrierea în clasa I.

Datele ISMB la data de 8 august indică faptul că în şcolile bucureştene sunt 1.094 de locuri libere la clasa pregătitoare şi 1.018 la clasa I.

În şcolile cu predare în limbile minorităţilor sunt 84 de locuri libere. Astfel, în şcolile cu predare în limba maghiară, respectiv, Liceul Teoretic „Ady Endre”, erau disponibile 11 locuri în clasa I.

La şcolile cu predare în germană erau 23 de locuri, toate pentru clasa I. Colegiul German Goethe avea 10 locuri, Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuţă” – trei locuri, Şcoala gimnazială „Elena Văcărescu” – două locuri şi Liceul Teoretic „Ita Wegman” – opt locuri.

De asemenea, Liceul Teoretic „Dante Aligheri”, cu predare în limba italiană, avea câte 25 de locuri în clasa pregătitoare şi clasa I.

 surse:  ISMB; http://www.mediafax.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s