Partea a II-a – SPUNEŢI-VĂ PĂREREA DESPRE ÎNSCRIEREA ÎN CLASA PREGĂTITOARE ŞI CLASA I


Atasez pentru cei interesati documentele relevante postate pe site-ul Ministerului Educatiei:

Principalele_elemente_cuprinse_in_proiect_metodologie_inscriere_invprimar_2013

Proiect_Metodologie_inscriere_invatamant_primar_2013_dezbatere_publica

Aveti posibilitatea sa va spuneti parerea cu privire la Proiectul Metodologiei, completand un formular on-line, la fel cum am facut-o eu (raspunsurile/observatiile mele sunt trecute in italice si intre ghilimele).

Dezbatere publică – Ministerul Educaţiei Naţionale Proiectul de Metodologie şi Calendar al înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014

Acest formular colectează observaţiile Dumneavoastră cu privire la Proiectul Metodologiei şi Calendarului înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014, aflate în dezbatere publică până în data de 24 martie 2013 pe site-ul www.edu.ro, Secţiunea „Înscriere în învăţământul primar 2013” (http://www.edu.ro/index.php/articles/c1085).

Vă rugăm să completaţi câmpul de mai jos cu observaţiile Dumneavoastră referitoare la proiectul Metodologiei privind înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014.

„Proiectul nu cuprinde precizari cu privire la copiii care sunt cuprinsi deja in clasele pregatitoare in anul scolar in curs, 2012-2013 si care vor trece in clasa I, in sensul ca:

– toate claele pregatitoare sunt acum in scoli;

– nu este precizat daca acesti copii trec automat in clasa I in cadrul acelorasi scoli, nemaifind nevoie de formalitatea inscrierii sau este necesar sa fie inscrisi in clasa I conform metodologiei prezente, impreuna cu copiii care nu au urmat clasa pregatitoare si vin direct din gradinite;

– ce se intampla cu copiii care termina clasa pregatitoare intr-o scoala, insa parintii doresc sa-i mute/inscrie in clasa I intr-o alta scoala? Se supun metodologiei prezente sau regulamentelor interne ale scolilor privind transferul copiilor?”

Vă rugăm să completaţi câmpul de mai jos cu observaţiile Dumneavoastră referitoare la proiectul Calendarului de înscriere în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014.

„- este prea scurta perioada dintre intrarea in vigoare a metodologiei si inceperea inscrierilor;

– este prea scurta perioada dintre intrarea in vigoare a metodologiei si perioada de informare a parintilor cu privire la scoli (ZIUA PORTILOR DESCHISE);

– este prea scurta perioada de informare a parintilor cu privire la scoli (ZIUA PORTILOR DESCHISE);

– calendarul inscrierii nu cuprinde perioadele de transfer.”

Dezbatere publică – Ministerul Educaţiei Naţionale Proiectul de Metodologie şi Calendar al înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014

Răspunsul Dumneavoastră a fost înregistrat, vă mulţumim!


Anunțuri

2 gânduri despre „Partea a II-a – SPUNEŢI-VĂ PĂREREA DESPRE ÎNSCRIEREA ÎN CLASA PREGĂTITOARE ŞI CLASA I

  1. Hai să fim serioşi. Nu ţin tovarăşii cont de rezultatul unui referendum şi ţin cont de o dezbatere publică ? Astea sunt praf în ochi. Decizia e luată, actele-s semnate. Doar i se dă procesului o tentă de „demos”.

    • Se poate sa ai dreptate… Insa daca tot avem ocazia, noi cei interesati, de ce sa nu ne spunem punctul de vedere? Daca se iau decizii fara sa fim bagati in seama nu ne convine, daca suntem invitati sa ne spunem „of”-ul iar nu e bine, caci este „de ochii lumii”. Parerea ta, pe care o respect (si nu o contrazic doar de dragul de a face polemica) mi se pare similara atiutdinii celor care nu merg sa voteze pe principiul ca „ies tot ai lor”. Mie, in schimb, imi place sa-mi exercit drepturile democratice, chiar daca vocea mea reprezinta doar „o picatura intr-un ocean”… Toate cele bune!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s