Prajitura pentru copii, parinti si bunici: simpla, rapida si apetisanta


Pofta buna!

O reteta minunata
DSC08717.JPG
Ingrediente:
300g crema de branza (am folosit philadelphia, cred ca merge si ricotta)
45g unt nesarat
3 oua
75g zahar
11g amidon alimentar
145ml lapte
tava rotunda cu diametrul de 18cm (*pentru o tava cu diametrul 28cm, dubleaza cantitatile)
Ungem cu unt tava si o tapetam cu hartie de copt, astfel incat marginile hartiei sa depaseasca 1 cm marginile tavii. Eu personal am folosit o forma rotunda din silicon, mi s-a parut mult mai practica.
Incinge cuptorul la 180°C.
Separam ouale si punem albusurile la congelator cateva minute, pana cand incep sa inghete pe margini.
Incalzim untul la bain marie, adaugam crema de branza si amestecam bine cu telul.
DSC08705.JPG

Intr-un bol amestecam albusurile de ou si zaharul, apoi adaugam amidonul cernut.
DSC08706.JPG
Incalzim laptele pana aproape sa dea in clocot. Adaugam galbenusurile si punem amestecul la baine marie amestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase.
DSC08708.JPG
Toarnam acest amestec peste crema de branza cu unt pregatita mai devreme. Amestecam bine.
DSC08709.JPG
Spuma de albus trebuie incorporata incet in amestecul de crema de branza. Toarnam totul in tava pregatita.

Aseazam tava cu cheesecake intr-o alta tava mai adanca (eu am folosit o forma de tarta mai inalta) si adaugam 200 ml de apa, astfel incat sa ajunga la 1-1.5 cm din inaltimea tavii de cheesecake.
DSC08710.JPG
Coacem astfel 15 minute la 180C, apoi reducem temperatura la 160C si mai coace inca 25 de minute, pana cand capata o culoare galben aurie. Oprim cuptorul si mai lasam prajitura in tava inca 40 de minute.
DSC08714.JPG

Dupa ce am scos prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca in tava si apoi o punem si la frigider pana la racire completa. Abia acum se poate taia si scoate din tava. Ca sa-i dau putina originalitate, l-am uns cu o lingurita de jeleu de visine.
DSC08715.JPGDSC08718.JPG
Este un desert super cremos, pufos si usor ca un fulg, nu este foarte dulce si nu iti da impesia de plancinta cu branza, deja am in minte ideea sa il fac tort, il tai pe jumatate iar la mijloc sa pun un musse de fructe de padure… hm
cKLOWA-N1SQ?utm_source=feedburner&utm_medium=email

Sursa: Cheesecake Japonez

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s