SOCRATE


UN CITAT din SOCRATE

Copiii din ziua de azi iubesc luxul. Nu au maniere, dispretuiesc autoritatea si dovedesc lipsa de respect fata de batrani. Nu se mai ridica in picioare cand oamenii in varsta intra in incapere. Isi contrazic parintii, mananca in graba delicatesele la masa, stau picior peste picior, si sunt tirani cu profesorii.
Tinerii din ziua de azi nu se gandesc decat la ei insisi. Nu au pic de respect pentru parinti sau persoane in varsta. Vorbesc ca si cum ei insisi ar sti totul si ceea ce noi consideram intelepciune este lipsit de relevanta pentru ei. Cat despre fete, sunt directe, lipsite de modestie si nefeminine in limbaj, comportament si imbracaminte.
Socrate (470 i.Hr. – 7 mai 399 i.Hr)

Au trecut aproape…2400 de ani de atunci…!!!
URAAAA !!! Am ajuns …….de unde am plecat !

Putini stiu insa ca, atunci cand Socrate spunea asta, Atena tocmai se prabusise deja din cauza acestei realitati sociale decadente, molesita de bunastare, pierduse toate razboaiele si era ruinata. Cand Socrate le-a pus in fata aceasta oglinda, solutia imediata a fost….condamnarea lui la surghiun sau sinucidere ! Si astfel, toate lucrurile inteligente care s-au spus vreodata, pun in evidenta unicul lucru neperisabil din patrimoniul universal : prostia comunitatilor umane.

Si s-a rejudecat procesul……dupa 2500 de ani !!!

Filosoful antic grec Socrate, care a platit cu viata pentru invatatura si activitatea sa neconformista, a fost achitat in 2012 dupa 2500 de ani de la moarte, intr-un proces rejudecat, simbolic, in Grecia, fiind reprezentat de zece avocati si aparatori ai drepturilor omului, rejudecarea procesului fiind organizata de Fundatia Onassis.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s