CANDIDAT LA PUSCARIE după tragedia cutremurătoare a copilului de patru ani ?!


Oprescu riscă 10 ani de închisoare pentru că nu a aplicat legea care-i dădea voie să eutanasieze maidanezii
 

0Scris de Iulia Nueleanu

Primarul Sorin Oprescu are toate motivele să plângă deoarece riscă între 2 și 10 ani de închisoare pentru neglijență în serviciu cu consecințe deosebit de grave, sancțiune prevăzută la art.249 Cod penal. Conform acestui articol, ”Încălcarea din culpă, de către un funcționar public, a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă s-a cauzat  o vătămare importantă intereselor legale ale unei persoane, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă. Fapta prevăzută în alin. 1, dacă a avut consecințe deosebit de grave, se pedepsește cu închisoare de la 2 la 10 ani.” Or, conform acestui articol, Oprescu poate înfunda pușcăria deoarece un copil a murit din cauza faptului că edilul Capitalei nu a aplicat legea care dă dreptul Primăriei să scape de câinii maidanezi prin eutanasiere. Legea există, Oprescu nu a aplicat-o, iar acum riscă să fie acuzat de neglijență în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Ca să nu mai vorbim de faptul că primarul a încălcat inclusiv legea care prevede propriile sale atribuții. Astfel, potrivit Legii administrației publice locale, art 68 alin n , primarul ” ia măsuri pentru prevenirea și combaterea pericolelor provocate de animale, în condițiile legii”. Lucru pe care Oprescu nu l-a făcut , chiar dacă  avea și lege și mijloace la îndemână.
Deși zilele acestea, după tragedia cutremurătoare a copilului de patru ani sfâșiat de câini, politicienii au fugit pe capete de responsabilitatea morții unui copil, invocând lipsa cadrului legal , în realitatea legea care dă posibilitatea primarilor să eutanasieze maidanezii este în vigoare , poate fi aplicată și probabil că este aplicată de către primarii cărora chiar le pasă de cetățenii care i-au ales.
Este vorba de Legea 227/2002 prin care a fost aprobată Ordonanță de urgență nr. 155 din 21/11/2001
privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân. Articolul  4 din lege prevede:”Câinii fără stăpân vor fi capturați și transportați în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân, unde vor fi cazați o perioadă de 7 zile”, iar Art. 7, alin 1 prevede foarte clar că ” În situația în care, după expirarea termenului de cazare prevăzut la art. 4(n.r. adică 7 zile), câinii nu au fost revendicați sau adoptați  aceștia vor fi eutanasiați”.Prin urmare nu e nevoie nici de ordonanță de urgență, nici de lege, nici de referendum, așa cum încearcă să ne păcălească Oprescu , disperat  că ar putea răspunde penal pentru moartea copilului de patru ani, întrucât el reprezintă executivul Primăriei.
Trebuia aplicată legea aflată în vigoare și Ionuț ar fi putut trăi fericit și astăzi , alături de familia lui.

SURSA: www.curentul.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s