Să aveţi o iarnă liniştită!


Sfaturi homeopatice- dr Sorina Soescu

Prevenţia naturală

„Cel mai important medicament homeopatic împotriva gripei este Osciloccocinum, un remediu franţuzesc, preparat din ficat şi inimă de raţă, în 1925. Există două studii clinice importante cu Osciloccocinum, unul realizat de francezi în timpul epidemiei din 1987, cauzată de un virus H1N1 şi celălalt realizat în Germania în 1990. Ambele studii au indicat efecte de vindecare ale preparatului, semnificative statistic, comparativ cu loturile studiate. În prezent, mulţi homeopaţi folosesc scheme de prevenţie în perioada anotimpului rece, utilizând preparatul Osciloccocinum, o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni, alternativ fie cu Vaccinul anti-gripal homeopatic al sezonului respectiv, fie cu remediul de constituţie al persoanei (atunci când se cunoaşte), fie cu un preparat numit Influenzinum 30. De câţiva ani de zile folosesc astfel de scheme în intervalul septembrie – aprilie anul următor, iar rezultatele sunt mulţumitoare. Preparatele tip Imunogrip (cu suc proaspăt de Echinaceea purpurea) sau Imunogrip junior, administrate la începutul sezonului rece (septembrie – octombrie) şi apoi la începutul primăverii (februarie – martie), determină rezultate la fel de bune în prevenţia gripei şi a virozelor respiratorii. Administrarea de suplimente de minerale şi vitamine, în special preparate care conţin Spirulină şi Chlorella (alge) sau preparate ale stupului (vitamina C cu propolis, în special), la începutul anotimpului rece şi apoi la începutul primăverii, realizează o întărire benefică a imunităţii organismului. Dacă sunt asociate cu macerate glicerinice precum Rosa canina MG=D1 (măceş) sau Abies pectinata MG=D1 (brad), în scheme de 1-2 luni – efectele sunt dintre cele mai bune. Cele mai bune medicamente împotriva gripei rămân iubirea şi fericirea.

Oamenii fericiţi nu se îmbolnăvesc. Îndrăgostiţii nu se îmbolnăvesc niciodată, deşi nu le trebuie nici mâncare, nici altceva. Acea stare interioară de fericire, de plutire calmă obţinută când ascultăm o muzică înălţătoare, când citim o carte bună, când facem o plimbare prin parc, printr-o pădure sau la malul mării, când avem o conversaţie fascinantă sau când privim un cer înstelat de o claritate uimitoare – este starea proprie a fiinţei umane. Atunci când ne simţim o parte din natură, o parte din Univers, când ştim că suntem un suflet minunat în căutarea minunilor lumii, armonia noastră interioară nu va permite nici o agresiune din exterior. Corpul funcţionează eficient, imunitatea îşi face datoria şi viruşii îşi pierd puterea asupra noastră. Să nu vă fie frică de gripă! Frica este cea care atacă armonia interioară a organismului.

Tratamentul natural

Chiar dacă apar simptomele de gripă, există o multitudine de remedii homeopatice şi de preparate naturiste care ajută la ieşirea cu bine din episodul infecţios. Există trei medicamente homeopatice mai frecvent indicate la debutul unui episod gripal: Belladona, Gelsemium sau Arsenicum album, frecvent folosite în diluţiile 9CH sau 30CH.

Belladona este indicată atunci când apare febră foarte înaltă, cu bufeuri intense de căldură şi durere de cap puternică. Persoana are ochii sticloşi şi este letargică, stând fără putere în pat, cu faţa roşie congestionată şi mâinile şi picioarele foarte reci.
Gelsemium este indicat în prezenţa frisoanelor, a durerilor musculare şi a febrei nu foarte mari, dar cu absenţa setei. Copilul vrea să fie învelit, este moale şi foarte obosit. Stă cu ochii mereu închişi, este somnoros şi nu mai are energie nici măcar să plângă.
Arsenicum album este indicat când gripa începe cu simptome digestive, în special cu vărsătură şi la scurt timp şi diaree. Copilul este anxios, friguros şi îi este sete, cerând mici înghiţituri de apă.

În zilele următoare de boală poate apare congestia nazală, durerea de cap şi tusea, care se agravează la cea mai mică mişcare. Acum remediul homeopatic indicat este Bryonia.Copilul este febril şi însetat, se dezveleşte, simte nevoia de aer curat, este iritabil şi scâncit.

Dacă tusea se transformă din uscată în umedă, cu secreţii gălbui din nas şi din gât, atunci schimbăm remediul cu Pulsatilla. Copilul devine plângăcios, se agaţă de mamă, vrea să fie ţinut numai în braţe şi nu vrea să fie lăsat deloc singur.

Dacă secreţiile nazale şi faringiene devin vâscoase şi verzui, atunci ne gândim la Kali bichromicum. Copilul are deja o tuse groasă, din piept (bronşită sau bronho-pneumonie) şi se trezeşte noaptea din cauza tusei şi a congestiei.

Dacă apare răguşeala şi sufocarea, ca urmare a congestiei laringelui şi faringelui, avem remedii precum Aconit, Hepar sulphur şi Spongia. Aconit-ul este un remediu de urgenţă, când sufocarea apare brusc, noaptea, cu frică de sufocare şi sufocare, punem 3 granule în puţină apă, şi dăm câte o linguriţă din 5 în 5 minute, fugind în acelaşi timp cu copilul la baie. Se dă drumul la duşul fierbinte, iar vaporii calzi de apă vor uşura simptomele, până îşi face efectul remediul. Dacă persistă tusea lătrătoare, dăm câteva doze de Hepar sulphur, iar dacă apare răguşeala şi hârâiala în piept, schimbăm rapid pe Spongia, care se va administra tot 3 granule în puţină apă, câte o linguriţă din 5-10 minute în 5-10 minute.

În paralel cu tratamentul homeopatic se va administra preparatul Imunorezistan sau varianta pentru copii Imunorezistan junior, doza corespunzătoare vârstei, de 3 ori pe zi, 7-10 zile. Se vor asocia şi macerate glicerinice precumRibes nigrum MG=D1 (coacăz negru) sau Alnus glutinosa MG=D1 (arin negru) sau Betula verrucosa MG=D1 (mesteacăn argintiu), pentru întărirea imunităţii şi eliminarea secreţiilor.

Siropul de tuse cu ridiche neagră sau alte siropuri de tuse vegetale (patlagină cu propolis, siropuri din iederă, siropuri homeopatice tip Stodal), pot fi asociate alături de băuturi calde şi infuzii din plante (muşeţel, tei, salvie, fenicul etc). Masajul şi presopunctura, mai ales dacă se cunosc puncte de tonifiere ale meridianului plămân, pot ajuta simptomele existente.

Vitamina C, simplă sau combinată cu propolis, mierea de albine, sucul de fructe proaspăt stors, consumul din abundenţă de lichide, hrana uşoară, bogată în fructe, legume şi săracă în proteine animale, reprezintă regimul în perioada bolii.

În perioada convalescenţei pot fi utilizate preparate precum Prunus spinosa MG=D1 (porumbar) cu Cedrus libani MG=D1 (cedru), precum şi remedii homeopatice precum Kali phosphoricum D6, 3 granule de 2-3 ori pe zi, 10-14 zile sau Quarz D6, 3 granule de 2-3 ori pe zi, 10-14 zile, sau Arnica 5CH, 3 granule de 2-3 ori pe zi, 10-14 zile.
Să nu ne fie teamă de gripă. Avem la îndemână multe mijloace de prevenţie şi tratament.

Avem simţul umorului şi creativitatea, avem natura şi plantele, avem prietenii din jur. Nu plecaţi urechile la mesajele de frică. Ascultaţi numai mesajele pline de iubire ale celor cărora le pasă de oameni şi de sufletele lor. Să aveţi o iarnă liniştită!!”

sursa:
http://viatzaintrerozsibleu.blogspot.ro/2010/12/sfaturi-homeopatice-dr-sorina-soescu.html

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s