Zece paşi spre fericire


Să fii fericit nu are prea mare legătură cu banii, cu maşinile luxoase şi rapide sau cu hainele de ultimă modă. Starea la care visăm cu toţii poate fi obţinută în 10 paşi mult mai simpli.
Fericirea este o stare uşor de atins, care poate fi obţinută urmånd zece sfaturi deloc complicate, scrie ziare.com.

1. Priviţi, iar şi iar!

Orice lucru este miraculos, dacă îl privim cu atenţie. Tot ce trebuie să facem este să renunţăm la monologul interior şi să ne fixăm atenţia pe ceva din faţa noastră – o floare, un fruct, o haină frumoasă sau propriile noastre måini. Făcånd astfel, lucrurile obişnuite devin minunate, şi ne aducem aminte că frumuseţea este peste tot în jurul nostru.

2. Găsiţi-vă ritmul!

Mii de ani, ne-am culcat şi ne-am trezit după ritmul Soarelui şi al Pămåntului. Acum, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămånă, ne grăbim, extenuaţi şi stresaţi. Nimeni nu spune să nu muncim, dar trebuie să fim atenţi la ritmul nostru interior. Cånd suntem cei mai energici şi mai creativi? Cånd trebuie să ne „resetăm“? Din timp în timp, avem nevoie de o pauză. Shopping-ul nu este o asemenea pauză, dar petrecerea timpului în natură, da. Dincolo de activitatea noastră febrilă, rămånem aceiaşi oameni ai peşterii, care tånjesc după soare.

3. Căutaţi liniştea!

Uneori, muzica pare răspunsul la toate întrebările, dar există momente cånd trebuie să o oprim. Liniştea este necesară pentru a ne recăpăta echilibrul şi pentru a ne asculta inima. Ea intervine cånd ne oprim telefonul şi computerul, cånd ne deconectăm televizorul şi radioul şi ne îndepărtăm de mulţime.

4. Magia celor 20 de minute

Cu toţii suntem båntuiţi de lucrurile care ne presează şi ne pricepem să le evităm. Iată un pont eficient – oferiţi-vă 20 de minute, cånd totul este copleşitor, fie că vorbim despre raportul care trebuie predat, de cămaşa care trebuie călcată şi de telefoanele ce trebuie date. Veţi vedea că 20 de minute vă vor oferi resursele de a duce lucrurile la bun sfårşit.

5. Concentraţi-vă pe bune, nu pe rele!

Cåt de uşor este să te plångi! Conversaţiile ajung în acelaşi punct: la TV nu este nimic bun, Guvernul nu face doi bani, traficul este un coşmar, sunteţi prea gras(ă), iar copiii dumneavoastră se poartă uråt. Dacă aşa stau lucrurile, opriţi-vă şi găsiţi lucruri bune. Grădina avea nevoie de ploaie, în ziar au publicat o ştire amuzantă. Remarcaţi binele – este bun pentru dumneavoastră.

6. Fiţi recunoscători!

Este benefic să spuneţi „mulţumesc“. Practica voluntară a recunoştinţei înlătură fără excepţie proasta dispoziţie. Cånd vă treziţi nemulţumit de toate, opriţi-vă şi găsiţi ceva pentru care trebuie să fiţi recunoscător. Viaţa este uimitoare şi plină de lucruri frumoase, dacă stăm să ne gåndim.

7. Notaţi pe hârtie!

A nota evenimentele bune care vi s-au întåmplat reflectă ceea ce v-a făcut ziua specială. Scrieţi şi lucrurile rele. Cånd scrieţi o problemă pe hårtie, este pe jumătate rezolvată. Scrieţi atåt atunci cånd sunteţi furios, cåt şi cånd sunteţi în extaz.

8. Descoperiţi-vă pasiunea!

Oamenii pasionaţi de ceva au mereu un motiv să se dea jos din pat dimineaţa şi un ideal care îi împinge de la spate în momentele dificile. Observaţi ce vă face fericit(ă): sportul, muzica, un fel de måncare sau un loc pe care plănuiţi să îl vizitaţi. Cånd îţi urmezi pasiunea, îţi poţi găsi drumul în viaţă.

9. Alegeţi-vă gândurile!

Sunteţi stăpånii creierului vostru. Toate vocile critice, amintirile neplăcute, discuţiile imaginare şi temerile au intrat acolo, pentru că le-aţi dat voie. Aşa că, alegeţi pe cine lăsaţi să intre în mintea voastră. De ce să nu lăsaţi înăuntru doar gåndurile pozitive?

10. Căutaţi şi veţi găsi!

Cånd vă controlaţi gåndurile, cånd v-aţi găsit pasiunea şi aţi aplicat magia celor 20 de minute, veţi începe să observaţi coincidenţe fericite care vă aduc mai aproape de idealul vostru. Nu există coincidenţe. Veţi descoperi că lumea le răspunde oamenilor hotăråţi şi că răspunde cel mai bine la „mulţumesc“.

P.S.

Completare:

11. Faceţi zilnic mişcare!

Ajută la a da jos kilogramele  în plus 😉 , dar aduce şi o contribuţie la starea generală de bine – în special  în momentele stresante, ajută la căpătarea unei noi perspective asupra situaţiei de ansamblu!

Spor  în a fi fericiţi !

Reclame

Un gând despre „Zece paşi spre fericire

  1. Pingback: Zece paşi spre fericire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s