Profesia de mama


Intr-o zi, o femeie, isi lua carnetul de sofer. Cand au intrebat-o care era profesia ei, ea avu un dubiu. Nu stia cum sa se considere. Functionarul insista:

– Ceea ce v-am intrebat este daca aveti un serviciu.

– Sigur ca da, am un serviciu, *sunt mama*.
– Noi nu consideram asta un serviciu. O sa consemnez casnica, spuse functionarul cu raceala.
O prietena de-a ei, auzi cele intamplate si cazu pe ganduri catva timp. Intr-o zi, se afla in aceiasi situatie. Persoana care o interoga era o functionara de profesie, sigura si eficienta. Formularul parea enorm si interminabil. Prima intrebare era:
– Care este ocupatia dumneavoastra?
Se gandi putin si fara sa stie cum, raspunse:
– Sunt doctora in dezvoltarea infantila si in relatiile umane.
Dupa ce a notat totul, functionara vru sa verifice.
– Pot sa va intreb, ce inseamna ca faceti, mai exact?
Fara pic de neliniste in glas, cu mult calm, femeia explica:
– Desfasor un program pe termen lung, inauntru si in afara casei. Gandindu-se la familia ei , ea continua:
– Sunt raspunzatoare de o echipa si am primit deja trei proiecte. Muncesc in regim de dedicare exclusiva. Marea exigenta este de 14 ore pe zi, uneori chiar pana la 24 de ore.
Pe masura ce isi descria responsabilitatile, se observa cresterea tonului de respect in vocea functionarei. Cand se intoarse acasa, femeia fu primita de echipa sa: o fetita de 7 si alta de 3. Suind spre dormitoarele casei, ea auzi pe cel mai nou proiect al ei: un bebe de 6 luni, proband o noua tonalitate a vocii. Fericita, lua pe bebe in brate si gandi la gloria maternitatii, cu multitudinea de responsabilitati si orele interminabile de dedicatie.
*Mama, unde-mi sunt pantofii? Mama, bebe nu inceteaza din plans. Mama, ma astepti la sfarsitul orelor? Mama, vii maine sa ma vezi dansand? Mama, mergi la cumparaturi? Mama…*
Stand in pat se gandi:* Sunt doctor in dezvoltarea infantila si in relatiile umane, dar bunicile ce or fi?* Si apoi a descoperit un titlu pentru ele:*Doctore superioare in dezvoltarea infantila si in relatiile umane*. Strabunicile sunt *Doctore executive superioare*. Matusile sunt doctore-asistente. Si toate femeile, mamele, sotiile, prietenele si colegele, doctore in arta de a face viata mai buna.
Intr-o lume unde se da atata importanta titlurilor, in care se cere mereu cea mai mare specializare in domeniul profesional, transforma-te intr-o specialista in arta de a iubi.
MORALA: Am ajuns sa traim cu totii intr-o lume atat de ocupata si egoista, incat uitam esenta vietii in sine. Si de cele mai multe ori, uitam de cea care ne-a ajutat sa primim in dar viata.
 
********************************************************************************

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s